Login
Close
Inloggen

Contentmanager & SharePointspecialist - Noord-Holland

Meer details
Match criteria
Regio
 • Noord-Holland
Gewenst aantal uren
 • 36 - 40 uur
 • ,
 • 32 - 36 uur
Functiegroep
 • IT
Dienstverband
 • Freelance
Spoed

Functie omschrijving

We gaan een belangrijke vervolgstap gezet om invulling te geven aan de ambitie om voor het werkplekdomein te voldoen aan haar verplichting de informatiehuishouding in een goede geordende (dienstbare) staat te brengen en te houden. We hebben het hier over de ongestructureerde data in het werkplekdomein, in tegenstelling tot de gestructureerde data binnen bedrijfsapplicaties. De e-mail (Exchange) en SharePoint omgevingen, beide met een hoog volume aan data, gaan geschoond en onder informatiebeheer gebracht worden.

De Informatie Adviseur (rol van Contentmanager & SharePointspecialist) wordt met name ingezet in deze complexe divisie overstijgende veranderingen, waarin de ontwikkeling of aanpassing van geautomatiseerde systemen binnen het werkplekdomein een belangrijk aandeel inneemt.


De activiteiten worden uitgevoerd volgens onderstaande stappen:
1) Analyseren
Oplossingen vanuit het project Informatie op Orde worden geformaliseerd zodat het inzicht & overzicht op de organisatie data binnen het werkplekdomein geregeld wordt en behouden blijft. Dit doen we binnen de wettelijk- en vanuit de organisatie gestelde kaders. We rapporteren over specifieke kwesties zoals privacygevoeligheid, vertrouwelijkheid en archiefwaardigheid van data.

2) Schonen.
Alle informatie binnen de SharePoint en e-mail(Exchange) omgeving bekijken we kritisch. Wat we niet meer gebruiken, archiveren of vernietigen we. Wat we nodig hebben delen we opnieuw in. Elk organisatieonderdeel is zelf verantwoordelijkheid voor het schonen van de betreffende omgevingen binnen het werkplekdomein Het project biedt ondersteuning.

3) Structureren.
De nieuwe mappen- & rechtenstructuur moet ook naar de toekomst toe blijven aansluiten op de wensen en eisen vanuit de organisatieonderdelen. Samen stemmen we af hoe de nieuwe (mappen(structuur eruit komt zien. Een structuur dat het beste past bij het organisatieonderdeel en in lijn is met werkplek 2.0 en de structuur van de Groepsdata binnen het werkplekdomein. Ook werkafspraken zijn belangrijk. Hiermee zorgen we ervoor dat onze informatie op orde blijft. Het project zorgt ervoor dat er spelregels komen waar iedereen mee uit de voeten kan.

4) Migreren waar nodig (SharePoint).
Eenmaal geschoond en gestructureerd, is het tijd om de informatie over te zetten naar de nieuwe SharePoint- en/of e-mailomgeving, mits de omgeving tijdig is opgeleverd binnen de projectperiode van Informatie op Orde. Voordat de informatie wordt overgezet, wordt eerst de migratiestrategie besproken met de organisatieonderdelen. Hierin staat beschreven welke type informatie waar naartoe moet. Daarna kan de informatie worden overgezet.

5) Inregelen & a.i. uitvoeren informatiebeheer (SharePoint en e-mail)
Omdat centraal informatiebeheer voor de SharePoint en e-mail (Exchange) omgeving binnen het werkplekdomein nog niet structureel is ingeregeld wordt tijdens de projectperiode hier tevens invulling aan gegeven.

Contentmanager & SharePoint Specialist zorgt/staat voor:

 • Het vervullen van een centrale rol binnen het project bij de realisatie van een innovatieve oplossing met behulp van SharePoint en andere Microsoft technologieën.
 • Je draagt zorg voor de ontwikkelwerkzaamheden op het gebied van contentmanagement, solution architectuur en frontend-ontwikkeling en investeer je in het overdragen van kennis aan interne medewerkers.
 • Je biedt oplossingen voor het uitlezen van de opslagvoorzieningen binnen het werkplekdomein zoals SharePoint en e-mail(Exchange), alsook de ondersteuning bij het formaliseren van de door KPN en of derden te leveren dienstverlening voor het uitlezen daarvan;
 • Je zorgt er voor dat de verkregen uitleesdata in de Datafabriek (datawarehouse (inclusief logica) worden opgenomen om deze vervolgens periodiek via een gepersonaliseerd dashboard beschikbaar te stellen aan de bedrijfsonderdelen.
 • Je hebt niet alleen een ruime ervaring met het ontwikkelen van oplossingen op basis van zowel SharePoint 2013 als SharePoint Online, maar ook met cloud-oplossingen en oplossingen voor MS 365.
 • Je rapporteert en adviseert over specifieke kwesties zoals privacygevoeligheid en vertrouwelijkheid van data. Maar ook omtrent het archiveren en/of vernietigen van informatie dat niet meer gebruikt wordt.
 • Naast het ondersteunen van de bedrijfsonderdelen bij het schonen van data en onderhouden van de mappen- & rechtenstructuren coördineer je de doorontwikkeling van het dashboard richting de interne beheerder zodat de informatiebehoefte vanuit zowel centraal als decentraal informatiebeheer wordt ingevuld.

Functie eisen

 • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met trajecten rondom Microsoft 365 integratie trajecten voor eindgebruikers.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in het trainen en begeleiden van eindgebruikers bij het overgaan naar nieuwe werkomgeving (bij voorkeur werkplek 2.0.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in trajecten rondom werkplekmigraties (bij voorkeur werkplek 2.0 en werkplekbeheer tool: BART van KPN).
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie/rol bij voorkeur in verschillende projecten en/of omgeving in vergelijkbare organisaties in de afgelopen 3 jaar.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met content management in de afgelopen 2 jaar.

Wensen

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met SharePoint 2013 en Online in de afgelopen 3 jaar.
 • Aantoonbare kennis van en het kunnen werken met PowerBI en QlikView in de afgelopen 3 jaar.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met document managementsysteem in SharePoint 2013 of Online in de afgelopen 3 jaar.

Duur

Start 1-7-2021 t/m 31-12-2023 voor 38 uur per week. (minimaal 32 uur). Met een optie op verlenging.

Ref.nr. 1027

Locatie

Noord-Holland

Publicatiedatum

08.06.2021

Contactpersoon

Medewerkers
Resourcedesk
078-7620762
Job Search Agent
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Copyright © 2021 Sempre Solucions   |  Privacy statement   |  Sitemap
Sempre Solucions gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.